Senioruniversitetets

Studiecirklar i Motala och Vadstena

Välkommen till våra studiecirklar

Här hittar du vårt studiecirkelutbud

Studiecirklarna i Motala äger rum på Sjögatan 14 om inget annat anges.
Studiecirklarna i Vadstena äger rum i Kakelugnsrummet på biblioteket om inget annat anges.
OBS! En studietimme är 45 minuter. Du måste vara medlem för att delta i våra studiecirklar.

Programmet innehåller studiecirklar i Motala och i Vadstena inom ämnesområdena Språk, Konst och Konsthantverk och Livsstil & hälsa. Under rubriken Övriga studiecirklar hittar du just nu cirklar i aktiekunskap, historia, natur och miljö samt hur man får ut det mesta av sin smarta telefon.

Till anmälan
Litteratur

Här finner du våra spännande studiecirklar inom litteratur.

Läs mer
Språkstudiecirklar

Vi erbjuder för närvarande studiecirklar i spanska och tyska.

Läs mer
Livstil & Hälsa

Här finner du våra populära studiecirklar i yoga och zumba.

Läs mer
Konsthantverk

Här finner du våra kreativa studiecirklar inom olika konstformer.

Läs mer
Övriga studiecirklar

Här finner du bland annat våra intressanta studiecirklar inom aktiekunskap, historia, natur och miljö samt hur man får ut det mesta av sin smarta telefon.

Läs mer

Läs mer om

Anmälan

Du kan anmäla dig till våra studiecirklar genom att klicka på blå knappen ”Anmälan” nedan. Du kommer då till Folkuniversitetets hemsida där våra studiecirklar finns listade.

OBS! Anmälan till studiecirklar öppnar först den 12 augusti kl 10.00. Vi tar inte längre emot anmälningar till studiecirklar via e-post.

Anmälan

Avgiften
Avgiften är beräknad så att studiecirkelen ska finansieras av deltagarna. Vi beviljar därför inte reducerad avgift om du inte kan gå hela studiecirkelen.

Prova på
För att helt kunna tillgodogöra dig våra språkstudiecirklar behöver du ha vissa förkunskaper medan studiecirklarna i zumba och yoga kräver rörlighet och att det inte föreligger några medicinska hinder för att delta. I dessa fall kan vi erbjuda att du vid ett tillfälle får delta i studiecirkelen för att prova på. Fråga om ”Prova på” när du anmäler dig till studiecirkelen.

Våra studiecirkelledare
Vi är mycket måna om att Senioruniversitetets studiecirklar ska vara av god kvalitet. Våra studiecirkelledares kompetens och erfarenhet är den viktigaste faktorn för att vi ska kunna uppnå detta.

Kontaktpersoner för Motala är
Pia Andersson, PG Igelström, Gunilla Eriksson och Yvonne Eldh

Kontaktpersoner för Vadstena är
Agneta Wolff, Anna Harder och Gunilla Lundqvist

Läs mer här

Viktig information

OBS!

1. För att kunna välja betalning mot faktura inom två veckor måste du ange personnummer vid anmälan.

2. Om du väljer direkt betalning med kort eller Swish blir du ombedd att gå in på BankID för att godkänna betalningen.

Direkt vid anmälan reserveras din plats på studiecirkelen och du får besked om att du har en plats. Om studiecirkelen är full blir du reservplacerad och du behöver då inte välja något betalningsalternativ. Om/När du får plats på studiecirkelen får du ett meddelande från oss. OBS! Invänta alltid faktura innan betalning.

Besök oss eller ring vårt kansli om du behöver hjälp med din anmälan.

Kurserna äger rum på Sjögatan 14 i Motala om inget annat anges. OBS att en studietimme är 45 minuter. Du måste vara medlem i SU för att delta i våra studiecirklar!

Efter anmälan kommer en bekräftelse som visar om du kommit med eller om du är uppsatt som reserv. 10 – 14 dagar före studiecirkelstart får du en kallelse med uppgift om tid och plats för den studiecirkel du kommit med på. Du får då också information om vilka alternativ som finns för att betala studiecirkelavgiften.

OBS! Invänta alltid faktura innan betalning.