Resa till Södra Finland den 6-9 maj 2024 (OBS Ändrat datum)

Vi åker från Östergötland på förmiddagen den 6 maj mot Stockholm för att ta färjan till Helsingfors sen eftermiddag. Gemensam middag (buffé inkl dryck) på båten.

Innan vi stiger i land i Helsingfors äter vi frukost på båten. I Helsingfors får i en kort guidning innan vi åker till Fiskars hantverksby där vi får en guidad rundtur och lite egentid innan vi äter lunch.

På vägen mot Hangö besöker vi Frontmuseet. I Hangö, som är Finlands sydligaste stad, kommer vi att bl a att bjudas på pianokonsert med bildspel i stadshuset. Vi övernattar på hotell Regatta i Hangö, där vi också äter middag.

Dag tre börjar vi med en guidning i Hangö innan vi äter lunch på historiska Hangö Casino.

Efter luchen åker vi till Ekenäs där vi får en rollguidning med Anne Ingman som Helene Schjerfbeck. Helene Schjerfbeck är en av Finlands mest kända och uppskattade konstnärer. Vi ser flera av hennes verk på Raseborgs konstmuseum.

Innan vi tar färjan från Åbo tillbaka till Sverige hinner vi med ett besök på en av Finlands mest betydande herrgårdar, Wiurila, där vi blir guidade och bjuds på kaffe och smörgås.

Avresa den 6 maj

– Hållplats Vandrarhemmet Vadstena, tid framgår av bekräftelsen

– Motala Centralstationen, tid framgår av bekräftelsen

Hemkomst den 9 maj

Priset för resan är 7 250 kronor.

I priset ingår bussresa, 3 övernattningar i dubbelrum/dubbelhytt med frukost, 2 luncher, 3 middagar, en fika med smörgås samt entréer och guidningar i Finland. Dryck ingår endast i buffémiddagen på båten.

Tillägg för enkelrum/enkelhytt 1100 kr insides. Tillägg för  utsides enkelhytt 1300 kr.Tillägg för utsides dubbelhytt 150 kr/person.

OBS! Bindande anmälan senast 8 april 2024.

Anmälningsregler se under rubriken Regler för deltagande i Senioruniversitetet Motala Vadstenas resor.

Vid färre deltagare än 30 personer ställs resan in.

Vid frågor kontakta     Eleonor Thelaus tel070-6409682                                           e-post eleonor.thelaus@gmail.com

Reseanmälan