Ordföranden har ordet – november 2017

Lillemor FrejdOrdförande har ordetLeave a Comment

Ordföranden har ordet   November

Inte kan man tro att det är november! Vi har fortfarande gröna gräsmattor, och rosorna fortsätter att sätta knopp. Men nästa veckoslut är det allhelgonahelg, och mörkret blir allt mer påtagligt.

Här kommer en rapport från Samvarodagen i Vadstena förra veckan. Tyvärr hade drygt en tredjedel av funktionärerna förhinder att deltaga. Men vi som var där, fick njuta av  folkhögskolans trevliga miljö och goda mat, vilket gav förutsättningar till en gemytlig samvaro och ett effektivt arbete.

Ansvaret för programmet och dess genomförande låg på flera av oss i styrelsen. Det var verkligen ett teamwork. Efter föredragningarna på förmiddagen ägnades eftermiddagen åt gruppdiskussioner, som ska följas upp på nästa styrelsemöte.

Det är fantastiskt bra med gruppdiskussioner, speciellt om nya möten sker. Frågeställningar speglas från olika perspektiv, åsikter bemöts och ibland kan gruppen enas om ett gemensamt svar.

Det här diskuterades:

Fråga 1.        Hur få många åhörare på föreläsningarna, tillgodose bibliotekets krav på låg avgift och samtidigt ha kompetenta föreläsare? (Gäller Motala)

Fråga 2          Läs och res! Är det ett bra förslag att hitta samarbete mellan kursgruppen, föreläsningsgruppen och resegruppen?

Fråga 3          Ge förslag på program och lokal för månadsmöten/medlemsmöten.

Styrelsen har fått ett batteri av åsikter att värdera och ta ställning till, innan förslag till beslut kan läggas. Frågorna får stötas och blötas.

En lugn och skön november önskar jag er alla!

Britt Broström

britt.brostrom28@gmail.com

 PS Programmet erbjöd även tid för informella möten och en underbar promenad genom Vadstena och ett besök på  det trevliga biblioteket. DS

 

 

Lämna ett svar