Tidigare ordföranden har ordet:
Juni 2017
April 2017
Mars 2017
Februari 2017
Januari 2017
2016

Ordföranden har ordet

Juni 2017
Det dröjde länge innan våren var på gång. Men efter ett underbart regn sent i maj steg temperaturen och medelhavsvärmen kom upp över landet, och med ens var det sommar.
Nu är det arbetsintensiva veckor på Senioruniversitetet. Höstens program ska levereras före midsommar till Lillemor Frejd, som ska sammanställa broschyren. I juli blir det korrekturläsning före tryckning. Den 18 augusti samlas styrelsen för att göra iordning kuverten för utskick. Vi kommer nämligen även denna gång att leverera programmen via ordinarie postgång, då vi tyvärr ännu inte kommit så långt, att vi kan utnyttja den digitala vägen, vilket är vår ambition. Nu arbetar vi frenetiskt på att digitalisera verksamheten, både för att förenkla det administrativa arbetet och för att minimera kostnaderna. Framöver kommer vi naturligtvis att använda den ordinarie postgången för dem som inte har e-mail. Webbgruppen håller på att upphandla en hemsida med fler funktioner, som ska vara igång vid lanseringen av höstprogrammet, vilket även detta ska bli smidigare för alla medlemmar.
Det är ett fantastiskt att arbeta som funktionärerna utför. Arbetsgrupperna är som kugghjul, som hakar i varandra för att tillsammans arbeta för det som är Senioruniversitetets vision.( Se hemsidan, där du under ”Om oss” ser vår vision, och där du också kan klicka dig fram till årshjulet.)
Vårt arbete ger arbetsglädje och tillhörighet. Vi har under de senaste fyra åren ökat antalet funktionärer både i arbetsgrupperna och i styrelsen och är nu över trettio. Men det finns plats för fler. Vill du bli en av de nya funktionärerna? Hör av dig till mig!
Senioruniversitetet kommer att ta ett sommaruppehåll. Mellan den 22 juni och 22 augusti är vi inte tillgängliga. Men du når oss på telefon 0141-47 47 02 på följande tider: 23/8 2017 – 14/9 2017: måndag + tisdag + onsdag + torsdag kl. 10.00 – 12.00, då även kontoret är bemannat. Då är det dags att anmäla sig till våra aktiviteter! Sedan har vi bemanning och telefontid måndag och onsdag kl. 10.00 – 12.00.
En skön sommar önskar vi alla!
Britt Broström
britt.brostrom28@gmail.com