Tidigare ordföranden har ordet:
April 2017
Mars 2017
Februari 2017
Januari 2017
2016

Ordföranden har ordet

Januari 2017

Ett gott nytt år och en god fortsättning!
Vi önskar väl alla att årets världsnyheter ska bli mer positiva än under 2016. Med spänd förväntan åser vi hur motsättningarna mellan grupper och länder utvecklas. – På det personliga planet är hela året som ett oskrivet ark. Jag kan grovplanera det om jag vill. Men egentligen är ju varje ny dag en dag, som jag kan planera och försöka göra något bra av, så bra att jag mot kvällen känner mig nöjd. Det är viktigt att ta till vara på varje dag. Dag läggs till dag, och året byggs upp av planerade dagar. Grovplanering av det nya året – javisst, men jag avstår.
Första veckan i januari kommer Senioruniversitetets vårprogram i alla medlemmars brevlåda. Än så länge använder vi oss av den reguljära postgången, men vi hoppas att så småningom kunna använda din mailadress som kontaktlänk. Senioruniversitetet tar inom kort beslut om en kommunikationsplan, som innebär att information till medlemmarna ska gå via mail. Jag kommer att använda mail för mina månadsbrev liksom för ”SU-nytt”, där du ska få reda på om vad som händer. – Jag bytte mailadress under hösten och plötsligt kände jag mig så isolerad. Ingen kände till min nya adress. Så tänk på att meddela Senioruniversitetet, om du byter mailadress! Redan före jul har alla som uppgivit sin mailadress fått ett meddelande från Motala bibliotek, om det IT-projekt som startats. Läs mer nedan” IT-guide Motala”.

Datum att komma ihåg: * Den 27 januari är det en manifestation på torget i Motala med anledning av dagen för befrielsen av Auschwitz 1945. * Den 31 januari äger vårens första föreläsning rum ”Hur bor vi som äldre?” på Motala Biliotek. * Den 16 februari har vi årsmöte på Café Utsikten, Urban Hjärnes väg. Välkommen klockan 14.00!
Till sist
”Redan de gamla grekerna kommunicerade trådlöst. De pratade med varandra” (Roger Simonsson Sthlm DN 5 dec 2016)
Ett gott nytt år till er alla!
Britt Broström
britt.brostrom28@gmail.com

” IT-guide Motala”. Här kommer en kort bakgrund till detta projekt.
”Motala bibliotek har fått projektmedel från Länsstyrelsen till projektet ”IT-guide Motala”, som handlar om att ungdomar med utländsk bakgrund får möjlighet att lära ut ny teknik till seniorer. Tanken är att nyanlända ungdomar lär seniorer internet med hjälp av datorer, surfplattor och telefoner, samtidigt som de unga kommer i nära kontakt med det svenska språket och lär sig mer om Sverige. Så det är både ett integrationsprojekt och ett projekt för ökad digital delaktighet.
Lördagen den 14 januari kl 10.00-12.00 startar våra lördagscaféer igen och de kommer att pågå hela våren.
Här finns mer information om projektet:
http://www.motala.se/sv/Invanare/Kultur-och-fritid/bibliotek/Projektet-IT-Guide/”