Tidigare ordföranden har ordet:
April 2017
Mars 2017
Februari 2017
Januari 2017
2016

Ordförande har ordet

Februari 2017
Varje morgon när jag vaknar ser jag framför mig en dag, då jag ska klara av en rad uppgifter. Men jag måste vara tidsoptimist för när kvällen kommer, har jag bara klarat av en bråkdel. Beror det på att jag för långsam, är dålig planerare eller är det helt enkelt så att mina måsten inte är så viktiga? – Det är ju faktiskt så att jag har rätt att ta det lugnt; jag är ju pensionär.
Jag går ofta och tänker på vad som hänt under tidigare år, för länge sedan. Jag skulle vilja prata med någon som var med då och kunna ställa frågor. Det slår mig att det finns ingen kvar som kan dela mina minnen. Det kollektiva minnet blir ett minne blott.
Ja, ju äldre man blir, desto ensammare blir man. – Ensamheten blir allt större bland äldre har Socialnämnden i Motala konstaterat. Att försöka skapa gemenskap vore ett recept. Men hur gör man det? I Senioruniversitetet, både i Vadstena och Motala, sitter i arbetsgrupper och försöker arbeta fram planer för att hjälpa till att skapa gemenskap. Grupperna arbetar under namnet Seniorforum. Hör av dig om du vill vara med i det arbetet.
Det är lätt att idag få en pessimistisk världsbild. Då är det skönt att läsa Zygmunt Baumans uppmuntrande ord.
Jag läste nämligen ett reportage om Zygmunt Bauman, sociolog och professor emeritus vid Leeds universitet.
” Den verkliga pessimismen är tystism – att inte göra något för att ingenting kan ändras”.
Till sist
”Tag vara på ditt liv. Akta det väl. Slarva inte bort det! För nu är din stund på jorden”
ur Vilhelm Mobergs Utvandrarsvit.

Britt Brostrröm
britt.brostrom28@gmail.com