Medlemsaktivitet

Årsmöte 
Senioruniversitetet Motala Vadstena har sitt årsmöte på Vadstena Folkhögskola i Vadstena i år. Detta äger rum kl. 14.00 onsdagen den 14 februari 2018 dit alla är välkomna! Övrig information på bilagd kallelse: Kallelse till årsmöte 2018. Vi bjuder på kaffe/the efter årsmötet och ber dig anmäla om du tänker delta, då köket vill veta hur många vi blir. Detta gör du antingen via e-post sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141 -  47 47 02 till vår expedition måndag och onsdag kl. 10.00 -12.00.

OBS! Anmäl om du vill ha hjälp med transport/samåkning eller om du kan erbjuda samåkning.


Berättarkafé – en ny medlemsaktivitet 

Denna aktivitet vänder sig till dig, yngre eller äldre, som av en eller annan anledning har svårt att delta i rese- eller kursverksamheten.
På ett berättarkafé träffas man för en stunds samvaro under trevliga former. Någon berättar något man varit med om, en bra bok man läst eller en fin konsert man lyssnat till. Eller man kan bara lyssna. På ett berättarkafé får alla som vill komma till tals.
Tyvärr inställd!


Orkidévandring i Sjöbo-Knäppans naturreservat 

Måndagen den 4 juni gör vi som Motalaborna gjorde i början av 1900-talet – vi packar vår matsäck och beger oss till naturreservatet Sjöbo-Knäppan, som är ett lövskogsbevuxet naturreservat vid sjön Boren i utkanten av Motala. Vi tittar på orkidéer och andra vackra växter. Vi kanske också får se eller höra näktergal och rosenfink.

Tid:                            Måndagen den 4 juni kl. 14.00
Ledare:                      Christer Johansson från Motala biologiska förening
Samåkning:               Samling Sjögatan 14 i Motala kl. 13.45

Vi ber dig anmäla om du tänker delta. Detta gör du antingen via e-post sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141 - 47 4702 till vår expedition måndag och onsdag kl. 10.00 -12.00

OBS! Anmäl även om du vill ha hjälp med transport/samåkning eller om du kan erbjuda samåkning.

Medlemsträffar

I höst bjuder vi in alla medlemmar till två träffar med vitt skilda tema. Syftet med Medlemsträffarna är att vi ska mötas under lättsamma former, träffa andra medlemmar än våra vanliga kurskompisar och även kunna ställa frågor till styrelsen och andra funktionärer. Reservera 2/10 och 26/11 i din kalender – och missa inte att anmäla dig!

Varmt välkommen till våra medlemsträffar i höst!

Träff i Tegelviken

Idag är Tegelviken i Motala ett trevligt, sjönära, bostadsområde med ett fint utegym och en idyllisk småbåtshamn. Men historien innehåller så mycket mer. Kom med och lyssna när författaren, släktforskaren och föreläsaren Margareta Spels berättar den intressanta historien om Bispmotala tegelbruk och Tegelviken.

Du får också möjlighet att träffa representanter för Senioruniversitetets styrelse och funktionärer. De berättar gärna om hela vår verksamhet och du kan ställa frågor. Eftersom det är lunchtid bjuder Senioruniversitetet på grillkorv med tillbehör samt kaffe och bulle. Vi hoppas på fint väder men har garderat oss med tak över huvudet om det skulle behövas.

Tid: Onsdagen den 2 oktober, kl 12.00

Plats: Grillplatsen vid utegymmet, Tegelviken i Motala

Anmälan Senast den 25 september via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141-47 47 02 till vår expedition på måndagar och onsdagar kl 10.00-12.00.

OBS! Anmäl om du vill ha hjälp med transport/samåkning eller om du har plats över i din bil. Samling för eventuell samåkning på Sjögatan 14 i Motala kl 11.45 den 2/10.

Träff i Rosteriet (Inställt pga att företaget byter lokal)

”Därodlat men närrostat lyder vår filosofi som bygger på samspel mellan böna, odlare och rosteri. Kvalitetsfokuserat kaffe är ett kaffe som är spårbart från kopp tillbaka till planta. Därmed är det lätt att ta vid där odlaren slutat och förädla råbönorna med varsam rostning och omsorg om den utvalda bönans inneboende karaktär. Vår produktion är småskalig och hantverksmässig, varje steg i processen gör vi för hand.”

Så presenterar sig Rosteriet i Vadstena och under en eftermiddag får vi ta del av deras kunnande och hantverk. I besöket ingår givetvis kaffeprovning och vi avslutar, som sig bör, med eftermiddagskaffe.

Tid: Tisdagen den 26 november, kl 14.00

Plats: Rosteriet Vadstena, Motalagatan 14 i Vadstena

Pris: 75 kr/person. Betalas vid anmälan som är bindande.

Anmälan Senast den 15 november via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141-47 47 02 till vår expedition på måndagar och onsdagar kl 10.00-12.00. Antalet platser är begränsat och först till kvarn med anmälan gäller.

OBS! Anmäl om du vill ha hjälp med transport/samåkning eller om du har plats över i din bil. Det går förstås också bra att åka kommunalt. Samling för eventuell samåkning på Sjögatan 14 i Motala kl 13.20 den 26/11

Medlemsaktivitet våren 2019

Genomfört! Fredagen den 17/5 2019 samlades 18 medlemmar vid Illersjö våtmark för fågelskådning under sakkunnig ledning av Christer Johansson, som berättade om områdets tillkomst. 22 olika arter noterades av både sjöfågel och skogsfågel, samt bäverbygge och en fantastisk granblommning. Fika intogs vid fågeltornet med en vacker vy över landskapet.

Image
Image
Image

Nyheter

Bästa medlem! Här publiceras våra nyheter.

Resultat och facit till tipspromenad Tycklinge 2022-05-11

Program för maj

Resultat och facit till tipspromenad Staffanstorp 21 april

Nyinsatt föreläsning 25 april - Bli inte lurad!

220413 Program för april

Platser kvar till resan till Askersund 18 maj!

Resultat och facit till tipspromenad Råssnäs 22 mars

Nyheter i mars, uppdaterad!

Årsmötet, ny info!

Årsmöteshandlingar

Resultat och facit till tipspromenad Råssnäs 23 februari

Ny info 8 februari

Aktiviteter i februari

Nya restriktioner

-

-

Nedan finns äldre nyheter från 2021
------------------------------------------------------------

Resultat och facit till tipspromenad Bondebacka

Julkonsert i Linköpings Domkyrka!

Uteaktiviteter i oktober!

210916 extra program september

Resultat och facit till tipspromenad vid Råssnäs

210908 program september

Resultat och facit till tipspromenad i Fålehagen

Höstens program 2021

Aktivitet augusti!

Bussfika

Program för juni

Resultat och facit av tipspromenaden i Motala verkstad onsdag 19 maj

Inbjudan till aktiviteter i maj!

Personlig lockdown i Östergötland!

Resultat och facit till tipspromenad vid Ulvåsa slott

Obs! Stadsvandringen 28 april är nu fullbokad!

Aktiviteter i april!

Resultat och facit till tipspromenad på Råssnäs

Poängpromenad 24 mars!

Julhälsning från Senioruniversitetet!

Nyheter 23 november!

Facit tipspromenaden 18 november

Månadens tipspromenad 18 november

Paus i vår verksamhet 1 november!

Medlemsaktiviteter november

Facit till tipspromenaden 19/10

Medlemsaktivitet uppdaterad 1 oktober

Kurser uppdaterad 1 oktober

Facit till tipspromenaden 23/9