Medlemsaktivitet

Årsmöte 
Senioruniversitetet Motala Vadstena har sitt årsmöte på Vadstena Folkhögskola i Vadstena i år. Detta äger rum kl. 14.00 onsdagen den 14 februari 2018 dit alla är välkomna! Övrig information på bilagd kallelse: Kallelse till årsmöte 2018. Vi bjuder på kaffe/the efter årsmötet och ber dig anmäla om du tänker delta, då köket vill veta hur många vi blir. Detta gör du antingen via e-post sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141 –  47 47 02 till vår expedition måndag och onsdag kl. 10.00 -12.00.

OBS! Anmäl om du vill ha hjälp med transport/samåkning eller om du kan erbjuda samåkning.


Berättarkafé – en ny medlemsaktivitet 

Denna aktivitet vänder sig till dig, yngre eller äldre, som av en eller annan anledning har svårt att delta i rese- eller kursverksamheten.
På ett berättarkafé träffas man för en stunds samvaro under trevliga former. Någon berättar något man varit med om, en bra bok man läst eller en fin konsert man lyssnat till. Eller man kan bara lyssna. På ett berättarkafé får alla som vill komma till tals.
Tyvärr inställd!


Orkidévandring i Sjöbo-Knäppans naturreservat 

Måndagen den 4 juni gör vi som Motalaborna gjorde i början av 1900-talet – vi packar vår matsäck och beger oss till naturreservatet Sjöbo-Knäppan, som är ett lövskogsbevuxet naturreservat vid sjön Boren i utkanten av Motala. Vi tittar på orkidéer och andra vackra växter. Vi kanske också får se eller höra näktergal och rosenfink.

Tid:                            Måndagen den 4 juni kl. 14.00
Ledare:                      Christer Johansson från Motala biologiska förening
Samåkning:               Samling Sjögatan 14 i Motala kl. 13.45

Vi ber dig anmäla om du tänker delta. Detta gör du antingen via e-post sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141 – 47 4702 till vår expedition måndag och onsdag kl. 10.00 -12.00

OBS! Anmäl även om du vill ha hjälp med transport/samåkning eller om du kan erbjuda samåkning.

Medlemsträffar

I höst bjuder vi in alla medlemmar till två träffar med vitt skilda tema. Syftet med Medlemsträffarna är att vi ska mötas under lättsamma former, träffa andra medlemmar än våra vanliga kurskompisar och även kunna ställa frågor till styrelsen och andra funktionärer. Reservera 2/10 och 26/11 i din kalender – och missa inte att anmäla dig!

Varmt välkommen till våra medlemsträffar i höst!

Träff i Tegelviken

Idag är Tegelviken i Motala ett trevligt, sjönära, bostadsområde med ett fint utegym och en idyllisk småbåtshamn. Men historien innehåller så mycket mer. Kom med och lyssna när författaren, släktforskaren och föreläsaren Margareta Spels berättar den intressanta historien om Bispmotala tegelbruk och Tegelviken.

Du får också möjlighet att träffa representanter för Senioruniversitetets styrelse och funktionärer. De berättar gärna om hela vår verksamhet och du kan ställa frågor. Eftersom det är lunchtid bjuder Senioruniversitetet på grillkorv med tillbehör samt kaffe och bulle. Vi hoppas på fint väder men har garderat oss med tak över huvudet om det skulle behövas.

Tid: Onsdagen den 2 oktober, kl 12.00

Plats: Grillplatsen vid utegymmet, Tegelviken i Motala

Anmälan Senast den 25 september via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141-47 47 02 till vår expedition på måndagar och onsdagar kl 10.00-12.00.

OBS! Anmäl om du vill ha hjälp med transport/samåkning eller om du har plats över i din bil. Samling för eventuell samåkning på Sjögatan 14 i Motala kl 11.45 den 2/10.

Träff i Rosteriet (Inställt pga att företaget byter lokal)

”Därodlat men närrostat lyder vår filosofi som bygger på samspel mellan böna, odlare och rosteri. Kvalitetsfokuserat kaffe är ett kaffe som är spårbart från kopp tillbaka till planta. Därmed är det lätt att ta vid där odlaren slutat och förädla råbönorna med varsam rostning och omsorg om den utvalda bönans inneboende karaktär. Vår produktion är småskalig och hantverksmässig, varje steg i processen gör vi för hand.”

Så presenterar sig Rosteriet i Vadstena och under en eftermiddag får vi ta del av deras kunnande och hantverk. I besöket ingår givetvis kaffeprovning och vi avslutar, som sig bör, med eftermiddagskaffe.

Tid: Tisdagen den 26 november, kl 14.00

Plats: Rosteriet Vadstena, Motalagatan 14 i Vadstena

Pris: 75 kr/person. Betalas vid anmälan som är bindande.

Anmälan Senast den 15 november via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141-47 47 02 till vår expedition på måndagar och onsdagar kl 10.00-12.00. Antalet platser är begränsat och först till kvarn med anmälan gäller.

OBS! Anmäl om du vill ha hjälp med transport/samåkning eller om du har plats över i din bil. Det går förstås också bra att åka kommunalt. Samling för eventuell samåkning på Sjögatan 14 i Motala kl 13.20 den 26/11

Medlemsaktivitet våren 2019

Genomfört! Fredagen den 17/5 2019 samlades 18 medlemmar vid Illersjö våtmark för fågelskådning under sakkunnig ledning av Christer Johansson, som berättade om områdets tillkomst. 22 olika arter noterades av både sjöfågel och skogsfågel, samt bäverbygge och en fantastisk granblommning. Fika intogs vid fågeltornet med en vacker vy över landskapet.

Image
Image
Image

Medlemsträffar

Medlemsträff på Nubbekullen i Motala

Vårens föreläsningar i Motala avslutas med en utflykt till Nubbekullen och vi kombinerar den med en Medlemsträff. SU Motala Vadstena bjuder på fika med tilltugg och du får tillfälle att träffa och prata med funktionärer och medlemmar ur styrelsen. Varmt välkommen!

Tid Måndagen den 20 april, kl 14.00

Plats Nubbekullens hembygdsgård, Västra Ny

Anmälan till Margaretha Wilhelmsson, 076-8476245 (gärna SMS) Se även sid 7 under Föreläsningar våren 2020.

Medlemsträff i Vadstena

Vi träffas vid Segelsällskapet Vätterns Klubbhus i Vadstena.
Vi får besök av PG Andersson, intendent på Övralid, som berättar om Människor runt Vättern. Vi får även en information om Sjöräddningsverksamheten på Vättern. Med dessa aktiviteter tjuvstartar vi höstens föreläsningsserie, som kommer att handla om Sjöfolk vid Vättern. Det kommer även att finnas tillfälle till samtal om livet vid och på sjön. Vi bjuder på kaffe med tilltugg.

Tid: Måndagen den 1 juni kl 13.30

Plats: Segelsällskapet Vätterns Klubbhus hittar du genom att åka förbi Leksaksmuseet och ut på lilla hamnpiren. Det är sista huset på vänster sida.

Anmälan: Senast onsdagen den 20 maj till  sumotala@folkuniversitetet.se eller per telefon 0141-474702 till vår expedition på onsdagar 10.00-12.00 eller till 0703-923266.
OBS! Anmäl om du vill ha hjälp med transport/ samåkning eller om du har plats över i din bil. Samling för eventuell samåkning på Sjögatan 14 kl.12.45 den 1 juni.