Många nyheter!

 Fortfarande finns platser kvar på några av de studiecirklar som startar sent; Aktiekunskap (forts), Card making, EU och EU-valet samt Fåglar i vår närhet. Välkommen med din anmälan. 

Vi påminner också om … 

Måndag den 26 februari, kl 14.00
Föreläsning i Vätternkyrkan, Vadstena
Bilden av Jesus i islam och andra religioner
Föreläsare: Hedda Jansson, fil. dr. i religionshistoria. Presentation av föreläsningen finns i programmet.
Avgifter 80 kr för medlemmar och 150 kr för icke medlemmar
Anmälan ingen föranmälan
Betalning Swish (helst) annars kontanter, jämna pengar, på plats

Onsdag den 28 februari, kl 14.00
Årsmöte för SU Motala Vadstena
Varmt välkommen till vårt årsmöte i Pingstkyrkan i Motala. Alla handlingar är färdiga, revisorerna har gjort sitt och valberedningen är klar med sitt arbete! Efter årsmötet bjuder vi på fika och en underhållande stund med Eva Granlund.
Anmäl dig snarast till SUs kansli via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller telefon 076-035 33 80 (helst via SMS).

Tisdag den 5 mars, kl 14.00
Föreläsning i Pingstkyrkan, Motala
God munhälsa – ökad livskvalitet
Föreläsare: Pernilla Dahlgren, tandhygienist. Utförlig presentation av föreläsningen finns i programmet och i vår Facebook-grupp.
Avgifter föreläsning 50 kr för medlemmar och 100 kr för icke medlemmar fika 50 kr – bokas vid anmälan.
Anmälan senast 3/3 till Birgitta Månsson på 070-587 73 37 (helst SMS)
Betalning Swish (helst) annars kontanter, jämna pengar, på plats 

Onsdag den 13 mars, kl 14.00
Eftermiddagsbio – Priscilla
Hur är det att som 14-åring inleda en relation med en tio år äldre artist? En idol alla kvinnor suktar efter? Detta en av många frågor som utforskas när Elvis och Priscilla Presleys äktenskap skildras av Sofia Coppola – allt ur Priscillas perspektiv. Det är en gripande historia där varningsflaggorna är många, men utrymme görs för romantik, skolarbete och en hel del beroendeframkallande substanser – oftast i tablettform. Som vanligt visar vi filmen på BioRoyal i Motala och du betalar med kort på plats. Vill du fika efter filmen så får du rabatt hos Ubbes i centrum och hos Min Söta Värld vid PK-torget.
Anmälan senast 7/3 till SUs kansli via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller till telefon 076-035 33 80 (helst SMS)
Senare i vår visar vi 17/4 Det sista racet OCH 8/5 Möte i Rom

Onsdag den 20 mars, kl 14.00
Studiebesök vid Naturum Tåkern
Välkommen till norra Europas främsta fågelsjö och Naturum Tåkern. Sofie Hellman, natur-vägledare, berättar om Tåkerns historia, Naturums verksamhet och det rika djur- och växtliv som finns vid Tåkern. Vi får sedan följa med ut på jakt efter vårfåglar och andra vårtecken. Kanske har vi tur och får se årets första sädesärla just denna dag? Kikare finns att låna på plats. Medtag fika om så önskas. Naturum öppnar för oss ca 13.30.
Anmälan senast 14/3 till SUs kansli via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller till telefon 076-035 33 80 (helst SMS)
Avgifter 50 kr för medlemmar och 100 kr för icke medlemmar
Betalning Swish (helst) annars kontanter, jämna pengar, på plats
Hitta dit sök ”Naturum Tåkern” på Google Maps eller kör via Vadstena mot Väderstad. Vid Karleby efter ca 12 km sväng höger och följ bruna skyltar mot Naturum Tåkern eller kör via Vadstena mot Omberg. Efter ca 14 km sväng vänster vid avtagsväg mot Väversunda och följ bruna skyltar mot Naturum Tåkern.
Samåkning Ange gärna, när du anmäler dig, om du kan erbjuda skjuts eller om du behöver skjuts. Vi gör vårt bästa för att hjälpa till. Samåkning börjar och slutar på tid och plats som chaufför och passagerare själva kommer överens om.
I samband med alla våra aktiviteter gäller fortfarande stort eget ansvar. Vi deltar bara om vi är helt friska, vi håller avstånd och vi tar hänsyn till andra deltagare. 

Motala/Vadstena den 23 februari 2024