Senioruniversitetets

Kursverksamhet i Motala och Vadstena

Välkommen till våra kurser

Här hittar du vårt kursutbud

Kurserna i Motala äger rum på Sjögatan 14 om inget annat anges.
Kurserna i Vadstena äger rum i Kakelugnsrummet på biblioteket om inget annat anges.
OBS! En studietimme är 45 minuter. Du måste vara medlem för att delta i våra kurser.

Programmet innehåller kurser i Motala och i Vadstena inom ämnesområdena Språk, Konsthantverk, Litteratur och Livsstil & hälsa. Under rubriken Övriga kurser hittar du just nu kurser i aktiekunskap, foto och bildbehandling, historia, natur och miljö och hur man får ut det mesta av sin smarta telefon.

Till anmälan
Litteratur

Här finner du våra spännande kurser inom litteratur.

Läs mer
Språkkurser

Vi erbjuder för närvarande kurser i spanska och tyska.

Läs mer
Livstil & Hälsa

Här finner du våra populära kurser i yoga och zumba.

Läs mer
Konsthantverk

Här finner du våra kreativa kurser inom olika konstformer.

Läs mer
Övriga kurser

Här finner du bland annat våra intressanta kurser inom, foto med mobilkamera, historia, natur och miljö och hur man lär känna sin smarta telefon.

Läs mer

Läs mer om

Anmälan

Du kan anmäla dig till våra kurser genom att klicka på blå knappen ”kursanmälan” nedan. Du kommer då till Folkuniversitetets hemsida där våra kurser finns listade.

OBS! Anmälan till kurser öppnar först den 15 januari, kl 10.00. Vi tar inte längre emot anmälningar till kurser via e-post.

Kursanmälan

Kursavgiften
Kursavgiften är beräknad så att kursen ska finansieras av deltagarna. Vi beviljar därför inte reducerad avgift om du inte kan gå hela kursen.

Prova på
För att helt kunna tillgodogöra dig våra språkkurser behöver du ha vissa förkunskaper medan kurserna i zumba och yoga kräver rörlighet och att det inte föreligger några medicinska hinder för att delta. I dessa fall kan vi erbjuda att du vid ett tillfälle får delta i kursen för att prova på. Fråga om ”Prova på” när du anmäler dig till kursen.

Våra kursledare
Vi är mycket måna om att Senioruniversitetets kurser ska vara av god kvalitet. Våra kursledares kompetens och erfarenhet är den viktigaste faktorn för att vi ska kunna uppnå detta.

Kontaktpersoner för Motala är
Pia Andersson, PG Igelström, Gunilla Eriksson och Yvonne Eldh

Kontaktpersoner för Vadstena är
Agneta Wolff, Anna Harder och Gunilla Lundqvist

Läs mer här

Viktig information

OBS!

1. För att kunna välja betalning mot faktura inom två veckor måste du ange personnummer vid anmälan.

2. Om du väljer direkt betalning med kort eller Swish blir du ombedd att gå in på BankID för att godkänna betalningen.

Direkt vid anmälan reserveras din plats på kursen och du får besked om att du har en plats. Om kursen är full blir du reservplacerad och du behöver då inte välja något betalningsalternativ. Om/När du får plats på kursen får du ett meddelande från oss. OBS! Invänta alltid faktura innan betalning.

Besök oss eller ring vårt kansli om du behöver hjälp med din anmälan.

Kurserna äger rum på Sjögatan 14 i Motala om inget annat anges. OBS att en studietimme är 45 minuter. Du måste vara medlem i SU för att delta i våra kurser!

Efter anmälan kommer en bekräftelse som visar om du kommit med eller om du är uppsatt som reserv. 10 – 14 dagar före kursstart får du en kallelse med uppgift om tid och plats för den kurs du kommit med på. Du får då också information om vilka alternativ som finns för att betala kursavgiften.

OBS! Invänta alltid faktura innan betalning.