Det händer mycket nu!

 Bäste medlem! 

Det händer mycket nu. Förutom alla kurser som startar kommande vecka så har vi även annat att erbjuda. 

Måndag den 18 september 

Sista anmälningsdag för teaterresan till Säffleoperan 

Vill du åka med på teaterresan den 15/10 så anmäl dig till Lillemor Frejd, 073-745 77 77, senast på måndag den 18/9. Läs mer i programmet och på www.senioruniversitetet.net 

Tisdag den 19 september 

Sista anmälningsdag till föreläsningen ”Vättern i ett varmare klimat” 

Anmäl dig till Birgitta Månsson (helst med SMS) till 070-58 77 337. Föreläsning är den 26/9 kl 14.00. Se bifogad affisch och vår hemsida www.senioruniversitetet.net 

Onsdag den 20 september, kl 14.00 

Eftermiddagsbio – ”Book Club: the next chapter” 

Som vanligt ses vi på biografen Royal i Motala. Du hittar mer information om filmen i Nyhetsbrevet daterat den 1 september. 

Onsdag den 27 september, kl 13.00-15.00 

Hur man undviker att bli lurad 

Polisen i Linköping, avdelningen för Bedrägeribrott, ger en övergripande bild av läget med bedrägeribrott mot äldre. 

Tid onsdag 27/9, kl 13.00-15.00 

Plats Teatersalongen, Folkets Hus, Motala 

Arrangörer Brottsofferjouren, Polisen, Motala kommun, Folkuniversitetet, Studiefrämjandet, ABF, NBV, Studieförbundet Vuxenskolan och Folkets Hus Motala 

Onsdag den 4 oktober, kl 14.00 

Guidad vandring till Birgittas udde 

Vår guide från Svecia Travel berättar om den heliga Birgitta och hennes liv på Ulvåsa, om Ulvåsa slotts historia, om Birgittas udde och om allt vi ser under promenaden. Det är en härlig tur och det finns mycket spännande historia längs vägen! 

Tid onsdag 4/10, kl 14.00 

Plats parkeringen till Birgittas udde. Kör allén mot Ulvåsa slott och sväng vänster i första korsningen. Följ den lilla vägen till parkeringen. Därifrån går vi till udden. 

Promenaden till udden tar ca 45 minuter. Vi stannar ca 30 minuter på udden och går sedan samma väg tillbaka. Ta gärna med matsäck till stoppet på udden. 

Anmälan senast 28/9 till SU:s kansli via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller till 

telefon 076-035 33 80 (helst SMS) 

Samåkning Ange gärna, när du anmäler dig, om du kan erbjuda skjuts eller om du behöver skjuts. Vi gör vårt bästa för att hjälpa till. Samåkning börjar och slutar på tid och plats som chaufför och passagerare själva kommer överens om. 

Till sist en rättelse gällande föreläsningen Kombinera vin och mat den 7/11. 

Maxantalet är 80 personer och det finns nu endast ett fåtal platser kvar, så först till kvarn … Kostnad för vinprovningen är 60 kr/person + entréavgiften. 

I samband med alla våra aktiviteter gäller fortfarande stort eget ansvar. Vi deltar bara om vi är helt friska, vi håller avstånd och vi tar hänsyn till andra deltagare.