Bästa medlem! 

Föreläsningar och aktiviteter har dragit igång och det är dags igen för lite ytterligare information om vad som händer den närmaste tiden. 

Den första studiecirkelen börjar i v37. Det är ”Aktiekunskap grund” och det finns fortfarande platser kvar. I v38 börjar flera studiecirklar och det finns platser på exempelvis ”Makramé”, den nyinsatta ”Yoga 1” och ”Rädd eller förberedd”. Även ”historiestudiecirklarna” har platser kvar liksom Scrapbooking som anordnas i början av november. Mer om studiecirklarna hittar du i programmet. 

Utöver det erbjuder vis också tillfället i akt att påminna om kommande för 

Onsdag den 13 september, kl 14.00
Guidning i Skänninge – en rapsodi från medeltid till nutid 

Vår guide, Anders Rosenqvist, tar med oss på en vandring genom det historiska Skänninge. Han ger oss en inblick i Skänninges storslagna historia från vikingatid till nutid. Vi passerar och beser viktiga platser och byggnader som Vårfrukyrkan, rådhuset, det gamla Skänninge med mera. Promenaden tar ca 1 timme. 

Tid onsdag 13/9, kl 14.00 

Samling vid Skänninge station. 

Pendeltåg från Motala central avgår kl 13.35. Resan tar 10 minuter. För återresan avgår tåg .15 och .45 varje timme från Skänninge till Motala. 

Du kan förstås också ta eget färdmedel och möt upp vid Skänninge station. 

Anmälan senast 8/9 till SU:s kansli via e-post till sumotala@folkuniversitetet.se eller till 

telefon 076-035 33 80 (helst SMS) 

Fredag den 15 september är sista dag för anmälan till teaterresan som går till Säffle-operan och föreställningen Kinky Boots den 15/10. Du hittar information om resan och föreställning på sid 27 i det tryckta programmet och på hemsidan. 

Bifogad hittar du också en reseinbjudan från vår syskonförening i Jönköping. Som medlem i SU Motala Vadstena kan du delta i en kulturresa till Stockholm den 24-25/11. I resan ingår bland annat biljetter musikalen Moulin Rouge på China-teatern, övernattning inklusive frukost och ett besök på Nationalmuseum. Anmälan senast 3 oktober till SU i Jönköping enligt bilaga nedan. 

Onsdag den 20 september, kl 14.00
Eftermiddagsbio – ”Book Club: a new chapter” 

I den efterlängtade uppföljaren tar de fyra vännerna sin bokklubb till Italien och gör den där roliga tjejresan som aldrig blev av … När saker går åt skogen och hemligheter avslöjas förändras deras vilsamma semester till en landsomfattande resa som blir deras livs största äventyr. I rollerna ser vi bland andra Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Andy Garcia och Don Johnson. 

Plats biografen Royal i Motala 

Anmälan senast 13/9 till SU:s kansli via e-post eller till 076-035 33 80 (helst SMS) 

Pris 116 kr som betalas på biografen. OBS endast kortbetalning. 

Eftersnack mot uppvisande av biobiljetten lämnar Ubbes i stan, samma dag, 20% rabatt på hela sitt sortiment. Gäller dock ej alkohol. 

Bioprogrammet för resten av hösten är inte helt fastställt men vi hoppas på Barbie, Golda och Tillsammans 99. Mer information kommer så snart vi vet. 

Ett tips: gör en markering i almanackan för onsdag 4/10. Då erbjuder vi en guidad vandring till Birgittas udde. Mer om det i nästa nyhetsbrev. 

I samband med alla våra aktiviteter gäller fortfarande stort eget ansvar. Vi deltar bara om vi är helt friska, vi håller avstånd och vi tar hänsyn till andra deltagare.